Veelgestelde vragen

Spataders

Na het verwijderen van je spataders kunnen er nieuwe ontstaan. Dat is mogelijk, maar het is niet bij iedereen zo.
Om concreet te zijn: spataders komen terug bij 15% tot 47% van de patiënten. Meestal gaat het om oppervlakkige aders in de buurt van de verwijderde aders die aangetast zijn, waardoor hun kleppen minder goed werken.
Je arts kan een duplex-echografie uitvoeren om de oorzaak van de nieuwe spataders te bepalen en daarna een aangepaste behandeling voorstellen.
Het is belangrijk om te weten dat de chronische veneuze ziekte een evoluerende ziekte is, die almaar erger wordt als ze niet behandeld wordt, net zoals suikerziekte of hoge bloeddruk. Doe er daarom tijdig iets aan. 

Spataders arts

Je arts zal vooral een klinisch onderzoek doen waarbij hij je benen inspecteert en bevoelt.
In sommige gevallen zal de arts via een niet-invasieve onderzoekstechniek (duplexdopplerechografie) nagaan hoe het gesteld is met de doorbloeding van je beenaders en of er terugvloei is.

Spataders

Heb je regelmatig minstens één van de volgende symptomen, vooral op het einde van de dag: zware benen, pijn in de benen, gezwollen gevoel, krampen ’s nachts, jeukend gevoel en rusteloze benen? Of heb je spataders?
Raadpleeg dan je huisarts of ga langs bij je apotheker. Je huisarts zal je klinisch onderzoeken en je als dat nodig is naar een specialist (fleboloog, vaatchirurg of vaatspecialist) verwijzen voor verder onderzoek. Je apotheker staat je ook graag bij om de correcte behandeling te adviseren.

Spataders

Wat je voelt zijn symptomen van evolutieve chronische veneuze ziekte met een slechte veneuze bloedsomloop. Je kan voorkomen dat het probleem erger wordt door elke dag werk te maken van goede gewoontes
Bovendien moet je je arts raadplegen. Je kan tegengaan dat je veneuze ziekte verergert en complicaties voorkomen:
check de mogelijke behandelingen

Spataders

Als je lang zit en je benen niet beweegt, vertraagt de bloedstroom in de aders van je benen.
De bloedtoevoer naar je hart wordt dan niet gestimuleerd. Afhankelijk van hoe intens je pijn is, heb je mogelijk chronische veneuze ziekte. Raadpleeg je arts, want er bestaan heel wat oplossingen om
chronische veneuze ziekte tegen te gaan

Lees zeker het artikel 'Op reis met chronische veneuze ziekte’.

 

 

Spataders

Als je lang rechtstaat en je benen niet beweegt vertraagt de bloedstroom in de aders van je benen. De bloedtoevoer naar je hart wordt dan niet gestimuleerd. Het zou kunnen dat er sprake is van chronische veneuze ziekte. Raadpleeg je arts. Er bestaan verschillende oplossingen

Pijnlijke benen

Je symptomen doen inderdaad denken aan chronische veneuze ziekte. Raadpleeg je arts of ga langs bij je apotheek. Het goede nieuws voor symptomen van slechte doorbloeding in de benen? Er bestaan verschillende oplossingen.